Rīgas pašvaldības policija agrā 16. jūlija rītā Mežciemā par auto detaļu zādzību aizturējusi trīs jauniešus, informēja pašvaldības policijā.

Pirmdien, 16. jūlijā, īsi pirms pulksten 5 Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Sergeja Eizenšteina ielu, kur kāds aculiecinieks bija pamanījis aizdomīgus jauniešus.

Aculiecinieks vēstījis, ka jaunie vīrieši mēģinot uzlauz kādu automašīnu. Kārtības sargi notikuma vietā ieradušies aptuveni trīs minūšu laikā, taču ļaundari tajā brīdī jau bija aizgājuši daudzdzīvokļu namu iekšpagalmu virzienā, norāda policijā. Aculiecinieks policistiem parādījis virzienu un īsumā pastāstījis, kādas bija meklējamo vīriešu pazīmes.

Brīdi vēlāk, apsekojot pagalmus, viens no policistiem ieraudzījis iespējamos pārkāpējus, kuri, pamanot kārtības sargu metušies bēgt. Skrējiena laikā pārkāpēji izmetuši divas kastes ar mantām, bet pēc pārsimt metru sprinta ielekuši "Audi" markas automašīnā un aizbēga Hipokrāta ielas virzienā.

Policijas darbinieks, kurš viņiem dzinies pakaļ, paspējis iegaumēt automašīnas numura zīmi, krāsu un modeli, ko uzreiz ziņojis kolēģiem rācijā. Meklēšanā uzreiz iesaistījušās vēl divas ekipāžas un minūti vēlāk vienai no šīm ekipāžām izdevies bēgošo "Audi" apturēt.

Vēlāk noskaidrojies, ka jaunie vīrieši visticamāk apzaguši netālu esošu "Subaru" markas automašīnu, no tās salona nozogot bremžu diskus un citas detaļas. Tāpat pie viņiem atrastas vairākas mantas, kuru izcelsmi 19, 20 un 24 gadus vecie jaunieši nav varējuši izskaidrot.

Pārkāpēji nogādāti Valsts policijā, kur par zādzību sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!