Foto: DELFI

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori pagājušajā nedēļā konstatējuši 18 jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) gadījumus mežacūku populācijā Latvijā, liecina PVD publiskotā informācija.

Saslimšana ar ĀCM konstatēta trim mežacūkām Talsu novada Balgales pagastā, divām mežacūkām Talsu novada Laucienes pagastā.

Tāpat saslimšana ar ĀCM konstatēta arī pa vienai mežacūkai Amatas novada Amatas pagastā, Daugavpils novada Salienas un Dubnas pagastos, Jaunpils novada Jaunpils pagastā, Kandavas novada Cēres pagastā, Kokneses novada Kalniešu pagastā, Limbažu novada Skultes pagastā, Mērsraga novada Mērsraga pagastā, Riebiņu novada Galēnu pagastā, Talsu novada Abavas pagastā, Salacgrīvas novada Liepupes pagastā, Saldus novada Jaunlutriņu pagastā un Viļakas novada Šķilbēnu pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad kopumā konstatēts 626 ar to slimām mežacūkām 75 novadu 203 pagastos un vienā pilsētā.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!