Foto: DELFI.lt

Saskaņā ar Valsts robežsardzes (VRS) rīcībā esošo informāciju, saistībā ar tehniskām problēmām datorsistēmu darbībā Krievijas pusē kopš svētdienas rīta Terehovas (Burački) robežkontroles punktā ir pārtraukta Eiropas Savienībā (ES) reģistrētu vieglo transportlīdzekļu robežpārbaude, tāpēc vērojams būtisks vieglo automašīnu rindu pieaugums, portāls "Delfi" uzzināja VRS.

Līdzīgi datorsistēmu darbības traucējumi novēroti arī Grebņevas (Ubiļinka) robežšķērsošanas vietā, kur šobrīd robežpārbaude tiek veikta tikai Krievijā, Baltkrievijā un Kazahstānā reģistrētajiem transportlīdzekļiem.

VRS norāda, ka aktuālā informācija par rindām uz Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas ir pieejama VRS mājas lapā sadaļā "Automašīnu rindas līdz valsts robežai".

Pēc VRS mājas lapā pieejamās informācijas svētdien vieglo automašīnu rinda Terehovā pieaugusi no 20 automašīnām pulksten 6 līdz 70 automašīnām pulksten 13.

Pēcpusdienā vieglo automašīnu rinda Terehovā turpinājusi pieaugt. Pulksten 17 rindā gaidīja 90 auto, bet pēc divām stundām – pulksten 19, rindā gaidīja 80 automašīnas. No pulksten 16 līdz 19 neviena kravas automašīna Terehovā negaidīja savu kārtu izbraukšanai uz Krieviju.

Grebņevas robežkontroles punktā ne vieglie, ne kravas auto rindā uz robežas šķērsošanu svētdien negaidīja.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!