Foto: LETA

Sešu mēnešu laikā 36 Rīgas skolām par 28,138 miljoniem eiro noslēgti jauni ēdināšanas pakalpojumu līgumi, skaidroja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Rīgas pašvaldībā ir 104 skolas, kurās ēdināšanas pakalpojumus nodrošina komersanti. Skolu ēdināšanas iepirkumi centralizēti tiek veikti no 2014.gada vairākās kārtās, kurās skolas tiek iekļautas atbilstoši termiņiem, kad beidzas sadarbības līgumi.

Laika posmā no šī gada 10. janvāra līdz 18. jūnijam iepirkums "Skolu ēdināšanas pakalpojumi Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta padotībā esošo skolu vajadzībām" veikts 36 skolām. Līgumu maksimālais termiņš ir pieci gadi.

Kā skaidroja departamenta pārstāvji, izvēloties pretendentus, konkursa komisija no visiem kvalifikācijas un tehniskajām prasībām atbilstošiem piedāvājumiem izvēlas saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu. Izvēles procesā vērā tiek ņemts komplekso pusdienu piedāvājumus, vērtējot, vai pretendents, sniedzot ēdināšanas pakalpojumu, nodrošinās divus dažādus komplekso pusdienu piedāvājumus izglītojamajiem, kuri ēdienu saņem pie ēdnīcas letes. Vēl tiek vērtēts izvēles ēdienkartes piedāvājums, kā arī cena vienam 1.-12. klašu izglītojamajam pusdienām vienā dienā.

Tāpat vērtēts, vai pretendents piegādā bioloģiskās lauksaimniecības, nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas vai lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas prasībām atbilstošus produktus un to daudzumu, kā arī piegādes draudzīgumu videi.

Iepirkuma rezultātā visu daļu kopējā summa par ēdināšanas pakalpojumiem pieciem gadiem ir 28,138 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kā skaidroja departamentā, līgums par katru daļu atsevišķi tiek slēgts uz vienu gadu ar skolas kā pasūtītāja tiesībām pagarināt tā darbību uz termiņu, kurš kopumā visā līguma darbības laikā nepārsniedz piecu gadu periodu.

17 iepirkumos uzvarējis SIA "Baltic Restaurants Latvia", astoņos - SIA "Žaks-2", bet pārējos 11 - vēl pieci citi uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!