Piektdien Rīga notikušo lietavu dēļ autobusi un trolejbusi kavējas vidēji 20 minūtes, apstiprināja SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča.

Tramvajiem kavējumi novērojami līdz piecām minūtēm.

Kā informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola, pārvietošanās apstākļu uzlabošanai uz applūdušajiem ielu posmiem jau nosūtīta lietus ūdens atsūknēšanas tehnika.

Jau šobrīd lietus atsūknēšanas tehnikas devušās galvaspilsētas ielās, lai sāktu lietus ūdens peļķu atsūknēšanu no Bolderājas, Čiekurkalna, Teikas un Vecmīlgrāvja ielām. Patlaban Rīgas ielās strādā 11 lietus ūdens atsūknēšanas specializētās atsūknēšanas mašīnas.

Rīgas iedzīvotāji ir aicināti ziņot par applūdušām ielām, zvanot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas tālruni 80003600.

Spēcīga lietus ietekmē Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav projektēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma. Šobrīd pēc departamenta pasūtījuma, jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek pārbūvētas.

Departaments aicina transportlīdzekļu vadītājus izvairīties no tiem ceļu posmiem, kas stipra lietus ietekmē applūst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!