Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīgas dome atcēlusi peldēšanās ierobežojumus Daugavgrīvas un Vecāķu peldvietās, informēja pašvaldībā.

Iepriekš jau ziņots, ka saistībā ar strauju zilaļģu savairošanos Rīgas pašvaldība aicināja iedzīvotājus pagaidām atturēties no peldēšanās Vecāķu, Daugavgrīvas un Vakarbuļļu peldvietās.

Taču tagad pašvaldība jau saņēmusi informāciju no Veselības inspekcijas, ka pēc peldvietu apsekošanas konstatēts, ka Daugavgrīvas pludmalē zilaļģu masveida savairošanās nav konstatēta un ūdens ir vizuāli tīrs, līdz ar to peldēšanās ierobežojumi nav jānosaka.

Atsevišķās vietās ārpus oficiālās peldvietas zonas, virzienā uz Daugavgrīvas bākas pusi, novērotas krastā izskalotas aļģes, kuru sastāvā vizuāli konstatējamas arī zilaļģes, taču arī tur ūdens ir vizuāli tīrs.

Savukārt Vecāķu pludmales piekrastē novērota izskalota aļģu masa, kuru sastāvā vizuāli konstatētas zilaļģes, kā arī aļģu savairošanās vērojama seklumā piekrastes ūdenī, tomēr dziļāk ūdens esot tīrs.

Inspekcija piesardzības nolūkos aicina vecākus neļaut bērniem uzturēties seklumā un pludmales piekrastes lāmās, kur vērojama zilaļģu savairošanās un ūdens iekrāsošanās zaļā krāsā. Tāpat iesaka atturēties no peldēšanās jutīgus cilvēkus, kuriem biežāk novērojamas ādas alerģiskas reakcijas.

Jau ziņots, ka reaģējot uz atbildīgo dienestu informāciju, pašvaldība peldvietās izvietojusi informatīvās zīmes par peldēšanās ierobežojumu.

Patlaban jau ir veikti ārkārtas ūdens analīžu mērījumi, un pēc rezultātu saņemšanas tiks sniegta plašāka informācija.

Peldēšanās aizliegums joprojām saglabājas Vakarbuļļu pludmalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!