Foto: Valsts policija

Valsts policija sākusi kriminālprocesu pret kādu vīrieti, kurš reibumā aizdedzinājis sava drauga pie dzīvokļa ārdurvīm esošo kājslauķi, no kā aizsvilušās arī durvis.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka pirmdien, 9. jūlijā, ap pulksten 19 Valsts policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņēmuši izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu namu Rīgā, Teikā, kur aizdegušās dzīvokļa durvis.

Ugunsdzēsēji apdzēsuši durvis, bet Rīgas Teikas iecirkņa policisti noskaidrojuši, ka durvis aizdedzinājis viens no dzīvokļa saimnieka paziņām. Vīrietis mājās lietojis alkoholu un nolēmis iet ciemos pie drauga, kurš dzīvo netālu. Tobrīd viņa draugs bijis kopā ar savu draudzeni un neesot atvēris durvis. Tas ļoti sadusmojis ciemiņu, tāpēc viņš izvilcis šķiltavas un sācis dedzināt pie dzīvokļa durvīm novietoto kājslauķi. Vēlāk no tā aizsvilušās arī dzīvokļa durvis.

Dzīvokļa saimnieks pamanījis dzīvoklī nākošos dūmus un izsaucis atbildīgos dienestus, savukārt dedzinātājs devies prom no notikuma vietas. Policija norāda, ka ļaundaris pats pavisam drīz, tajā pašā dienā, ieradies policijas iecirknī un atzinies nodarījumā. Vīrietis bijis vairāk nekā divu promiļu stiprā alkohola reibumā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem.

Aizdomās turētais 1965. gadā dzimušais vīrietis iepriekš nonācis policijas redzeslokā par zādzībām nelielā apmērā un patlaban atrodas izolatorā.

Jau ziņots, ka 9. jūlijā pulksten 19.09 ugunsdzēsēji steigušies uz kādu daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies mājas augšējā stāvā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka dzīvojamās mājas dzīvoklim deg ārdurvis un sadzīves mantas četru kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji no piedūmotās mājas izglābuši divus cilvēkus, kuri bija cietuši. Cietušie nodoti mediķu aprūpē. Pulksten 20 ugunsgrēks tika likvidēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!