Foto: Rīgas Pašvaldības policija
4. jūlijā Rīgas pašvaldības policija aizturējusi kādu agresīvu vīrieti, kurš kārtības sargiem mēģinājis uzbrukt ar lenķzāģi, āmuru un propāna gāzes balonu.

Pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka 4. jūlijā neilgi pēc pulksten 16 Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēmuši informāciju par kādu vīrieti, kurš vienā no Keramikas ielas namu kāpņu telpām neadekvāti uzvedas. Apstākļu pārbaudīšanai nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

Notikuma vietā kārtības sargi pamanījuši kādu iedzīvotāju, kura atvērusi logu un no tā policistiem norādījusi uz pagraba ieeju. Kundze pastāstījusi, ka kaimiņš neilgi pirms policijas ierašanās esot uzlauzis pagraba ieejas durvis.

Policisti ievērojuši, ka no nama piektā stāva līdz pat pagrabam ir novilkts elektrības vads. Pēkšņi no pagraba iznācis kāds agresīvi noskaņots vīrietis, kurš rokās turēja lenķzāģi. Kungs uzvedies izaicinoši un ar elektrisko ierīci sācis vicināties.

Policisti agresīvajam vīrietim devuši rīkojumu lenķzāģi nolikt uz zemes, taču viņš satrakojies vēl vairāk. Policisti, rūpīgi izvērtējot situāciju, izvilkuši elektrošoka pistoli, piesteigušies vīrietim klāt un to nekavējoties pielietojuši tiešā kontaktā – kā rezultātā kungs ierīci nometis.

Pēc neilga laika vīrietis nomierinājies un pastāstījis, ka viņam neesot izsniegtas pagraba atslēgas, tāpēc nolēmis pagraba durvis pašrocīgi attaisīt. Sarunas laikā no kunga dvakojusi spēcīga alkoholam raksturīgā smaka.

Vīrietis lenķzāģi pacēlis un ielicis netālu novietotajā automašīnā. Tomēr, kā vēlāk atklājies, kungs nav grasījies samierināties ar notiekošo. Viņš no automašīnas pēkšņi izņēmis āmuru un propāna gāzes balonu un ar šiem priekšmetiem mēģinājis uzbrukt policistiem.

Viens no likumsargiem izvilcis elektrošoka pistoli un izšāvis zondes, kuras iedūrās uzbrucēja krūšu rajonā. Vīrietis nokritis, pēc kā saslēgts rokudzelžos. Zonžu izņemšanai izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri nolēmuši zondes izņemt ārstniecības iestādē.

Agresīvi noskaņotais vīrietis policistu pavadībā nogādāts slimnīcā.

Lietas materiāli pārsūti Valsts policijai kriminālprocesa sākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!