Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav saskatījis iespējamu noziegumu Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Andreja Mamikina apgalvojumā, ka Rīgas domē bijušas darbinieces, kuras skaitījās galvaspilsētas mēra Nila Ušakova (S) palīdzes, bet patiesībā bija palīdzes Mamikinam.

Izvērtējot intervijā telekanāla TV raidījumam "Nekā personīga" pausto informāciju, KNAB secinājis, ka tā nesatur ziņas par iespējamo noziedzīgo nodarījumu.

Atbilstoši likumam kriminālprocesu var sākt, ja pastāv reāla iespēja, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Tāpat kriminālprocesu var sākt arī tad, ja ziņas satur informāciju par iespējamu notikušu noziedzīgu nodarījumu un tās ir iespējams pārbaudīt tikai ar kriminālprocesuāliem līdzekļiem un metodēm.

Lai uz iesnieguma pamata sāktu kriminālprocesu, tajā jābūt minētiem faktiem, kuri liecina par izdarītu noziedzīgu nodarījumu, norādīja birojā.

Turklāt Kriminālprocesa likumā lietotie jēdzieni "pastāv reāla iespēja" un "iespējams noticis noziedzīgs nodarījums" norāda uz to, ka iesniegumā minētajiem faktiem ir jābauda zināma ticamības pakāpe.

Personas pieņēmumi, minējumi, kas nav balstīti uz konkrētiem faktiem, nav pietiekoši kriminālprocesa sākšanai. Mamikina sniegtā intervija nenorāda uz fiktīvu nodarbinātību, pavēstīja KNAB.

Jau ziņots, ka Mamikins maijā telekanāla TV3 raidījumam "Nekā personīga" arī atklājis, ka Ušakovs prasījis Mamikinam iekārtot darbā Briselē savu bijušo sievu Jeļenu. Mamikins atklājis, ka runa bijusi par Jeļenas iekārtošanu darbā par akreditētu parlamenta asistenti. Mamikins tam neesot piekritis, jo neesot bijis brīvas vietas.

Viņš norāda, ka ir tāds stils visām partijām Latvijā, arī "Saskaņai" - iekārtot amatos savus cilvēkus. Tas notiekot pašvaldībās, valsts struktūrās. Kaut kas līdzīgs esot arī Vācijā un Francijā. Bet Mamikinam šķiet, ka Latvijā tas notiekot lielākā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!