Foto: LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) kriminālvajāšanai nodevis kriminālprocesu, kurā tostarp par fiktīvas laulības organizēšanu lūgts apsūdzēt Pilsonības un migrācijas pārvaldes (PMLP) amatpersonu un vēl trīs personas, informē IDB.

Jau ziņots, ka pagājušā gada augustā IDB aizturēja trīs personas, kuras, darbojoties grupā un mantkārīgā nolūkā, organizējušas fiktīvu laulību, lai nodrošinātu ārvalstnieku ar iespēju likumīgi iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā.

IDB noskaidrojis, ka katrai no nozieguma izdarīšanā iesaistītajām personām bijusi sava loma – viena persona pildījusi "sievas" lomu, otra - organizējusi fiktīvo laulību, bet trešā - PMLP amatpersona - veikusi nepieciešamās darbības, lai nodrošinātu ārvalstnieku ar likumīgu iespēju uzturēties Latvijā.

Laulība ir viena no likumā paredzētajām iespējām nepilsonim iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā. Samaksa par sniegtajiem pakalpojumiem bijusi vairāku tūkstošu eiro apjomā.

Pabeidzot izmeklēšanu, IDB jūlijā nodevis divus kriminālprocesus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret četrām personām – divām civilpersonām un divām PMLP nodarbinātajām personām, no kurām viena ir amatpersona.

Savukārt ar ierosinājumu par kriminālvajāšanas sākšanu pret PMLP darbinieku prokuratūrai nosūtīts vēl viens kriminālprocess. IDB noskaidrojis, ka autovadītājs, izmantojot PMLP lietošanā esošās degvielas uzpildes kartes, vairākkārt iepildījis degvielu radinieku un savā privātajā automašīnā. Čeki par degvielu pievienoti dienesta automašīnu ceļazīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!