Foto: F64
Dažāda veida remontdarbus šogad kopumā paredzēts veikt 148 Rīgas izglītības iestādēm, informēja Rīgas domē.

Remontdarbus paredzēts veikt 76 vispārizglītojošās skolās, 66 pirmskolās un sešās mūzikas skolās.

Ievērojamākie renovācijas un teritorijas labiekārtošanas darbi paredzēti, veicot Rīgas Franču liceja atjaunošanu, kā arī nodrošinot Rīgas Angļu ģimnāzijas piebūves celtniecību. Pēc Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas vadītāja Oļega Burova (GKR) paustā, Franču liceja skolēni atjaunotajās telpās varēs sākt mācības, kā paredzēts – septembrī. Savukārt ģimnāzijas piebūves celtniecība turpināsies turpmākos divus gadus, un būvniecības process tiks organizēts paralēli mācībām.

Pēc Burova paustā, dažādi atsevišķi renovācijas darbi patlaban notiek 43 skolās, bet sporta laukumu renovācijas un teritorijas labiekārtošanas darbi sākti septiņās skolās. Tāpat vairākās skolās patlaban notiek sporta zāļu atjaunošana, inženiertīklu nomaiņa, ģērbtuvju un pagraba telpu atjaunošana, kā arī citi darbi.

No plānotajiem darbiem patlaban nav sākta bērnu un jauniešu centra "Rīgas Skolēnu pils" atjaunošana, jo iepirkumos nav saņemts neviens piedāvājums un ir atkārtoti izsludināts būvdarbu iepirkums. Tāpat atkārtots iepirkums izsludināts ēdnīcu telpu pielāgošanai divās citās skolās.

Rīgas 49. vidusskolas fasādes atjaunošanas iepirkums pārtraukts, jo piedāvājumi būtiski pārsniedz paredzētās izmaksas, savukārt Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas renovācijas projekts tiek gatavots un virzīts Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma saņemšanai.

Tikmēr Rīgas Imantas vidusskolas sporta kompleksa izveidei pagaidām nav noslēgusies iepirkuma procedūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!