Foto: DELFI
Boksa cīņas starp Mairi Briedi un Brendonu Delorjē, kā arī Oleksandru Usiku un Muratu Gasijevu, kas notiks 21. jūlijā, publiskai tiešraides rādīšanai komersantiem nepieciešams iegādāties licenci no oficiālā cīņas translētāja "Viaplay", informēja biedrības "Par legālu saturu" izpilddirektore Dace Kotzeva.

Komersanti un juridiskās personas, kas publiskās vietās vai komerciālos nolūkos rādīs šo boksa cīņu bez iegādātās licences no oficiālā translētāja, Valsts policija administratīvi sodīs par Autortiesību likumā noteikto autortiesību objektu izmantošanu bez atbilstošas atļaujas vai licences.

Administratīvo pārkāpumu kodeksa pants "Autortiesību vai blakustiesību pārkāpšana" paredz, ka par autortiesību vai blakustiesību pārkāpšanu juridiskajām personām uzliek naudas sodu līdz 7100 eiro, konfiscējot autortiesību un blakustiesību pārkāpuma objektus un to nesējus.

Par publiskām telpām tiek uzskatīti bāri, restorāni, viesnīcas, sporta zāles, atpūtas kompleksi, veikali un citas publiskas telpas.

Licences saņemšanai var pieteikties līdz šī gada 12. jūlijam, sazinoties ar oficiālo cīņas translētāju "Viaplay".

Kotzeva sacīja, ka bāru, kafejnīcu, sporta kompleksu, un visu citu publisko vietu komersanti jau iegādājas gaidāmā boksa mača licences. "Tas nozīmē, ka Latvijas publisko vietu komersantu tiesiskā kultūra ir būtiski palielinājusies, un atgādinājumam par sporta notikuma pārraidīšanas licences iegādi ir vairs tikai informatīvs ne brīdinošs raksturs. Jādomā, ka līdzjutējiem sagādātā vilšanās, kad, policijai konstatējot, nelikumīgu mača pārraidi nākas to pārtraukt, un uzsākt administratīvā soda procedūru ir pagātne, un 21. jūlijā šādu precedentu nebūs," uzsvēra "Par legālu saturu" izpilddirektore Kotzeva.

Kā ziņots, Brieža un Delorjē duelis būs iesildošā cīņa pasaules boksa supersērijas finālam starp Usiku un Gasijevu.

Cīņa norisināsies 21. jūlijā Maskavā, savukārt tiešraide būs redzama no pulksten 21.

Biedrība "Par legālu saturu" dibināta 2015. gada 7. oktobrī ar mērķi aktīvi vērsties pret televīzijas un filmu izplatīšanu bez ražotāja vai piegādātāja atļaujas, kā arī sekmēt televīzijas legālu pārraidi telekomunikāciju tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!