Foto: RIA Novosti/Scanpix
Aģentūras "Ria Novosti" vēstītais, ka uz 12 stundu "sarunu" aizturēts Krievijā bāzētās platformas "Sputnik" latviešu versijas galvenais redaktors Valentīns Rožencovs, ir viltus ziņas, portālam "Delfi" norāda Drošības policija (DP).

"Ria Novosti" vēsta, ka Rožencovs aizturēts vakarā, kad no Maskavas ielidojis Rīgā un aizturēšana ilgusi 12 stundas. Pēc tam viņš atbrīvots. Par oficiālu aizturēšanu šīs pārrunas neesot uzskatāmas, aģentūrai paudis Rožencovs.

Pats Rožencovs izteicies, ka DP interesējis viņa darbs galvenā redaktora amatā un "Sputnik" darbība Latvijā.

DP portālam "Delfi" norāda, ka šī ir dezinformācija. "DP nav aizturējusi un nav veikusi procesuālas darbības ar personu vārdā Valentīns Rožencovs," atbild DP.

DP vērtējumā "Sputnik" Latvijas versijas darbība apliecina, ka tā pastāvēšanas galvenais mērķis ir sniegt informatīvo atbalstu Krievijai tās politisko interešu īstenošanai Latvijā, publicējot vai izplatot nepārbaudītu un maldinošu informāciju, ko apliecina arī konkrētais gadījums.

Kā ziņots, DP iepriekš "Sputnik" Latvijas versiju minēja kā vienu no informācijas resursiem, kuru darbība finansēta un koordinēta no Krievijas un kas aktīvi cenšas pašmāju informatīvajā telpā nostiprināt Krievijas ģeopolitiskās intereses sekmējošus vēstījumus un ziņu rāmējumus.

Par šādiem informācijas resursiem DP atzina gan Latvijā pieejamos Krievijas televīzijas kanālus, gan Krievijas starptautiskās informācijas aģentūras "Rossiya Segodnya" veidotās multimediju platformas "Sputnik" Latvijas versiju, kā arī interneta vietni "baltnews.lv" un radio staciju "Autoradio".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!