Foto: DELFI

Otrdien XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku dalībniekiem mediķi snieguši palīdzību dažādu nelielu traumu gadījumos, tostarp saistībā ar samežģījumiem un sastiepumiem, pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša,

Viņa norādīja, ka arī svētku trešā diena pagājusi mierīgi, un mediķi ārstniecības iestādēs papildus izmeklējumiem un pārbaudēm nogādājuši desmit dalībniekus, bet situācijas nav bijušas nopietnas.

Mediķi aicina svētku dalībniekus parūpēties par savu veselību, īpaši tos, kuriem ir kādas hroniskas saslimšanas. "Jāatceras vienmēr sev līdzi paņemt savus ikdienā un krīzes brīdi lietojamos medikamentus, lai izvairītos no slimības saasinājuma," norāda Bukša, atgādinot, ka šajās vēsajās, lietainajās dienās svarīgi arī parūpēties par siltāku apģērba kārtu un lietusmēteli.

Jau ziņots, ka XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku laikā līdz 8.jūlijam lielākajā daļā Vecrīgas un Rīgas centra ielu gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!