Rīgas pašvaldības policija 30. jūnijā pie Rīgas domes notvērusi kādu 31 gadu vecu vīrieti, kurš pirms brīža ar knaibļu palīdzību centies nozagt velosipēdu.

30. jūnijā, neilgi pēc pulksten 5, Rīgas pašvaldības policijas darbinieki videonovērošanas kamerās pie rātsnama pamanījuši kādu aizdomīgu vīrieti kapucē. Viņš piegājis pie blakus esošas velosipēdu novietnes, izvilcis liela izmēra knaibles un mēģinājis vienu no velosipēdiem nozagt.

Pāris mirkļus vēlāk, kad vīrietis jau mēģinājis uzrausties uz braucamrīka, no Rīgas domes telpām izskrējis kārtības sargs. Vaininieks meties bēgt, bet jau pēc pārdesmit metru skrējiena policists aizdomīgo vīrieti panācis un aizturējis.

Vēlāk noskaidrojies, ka aizturētais ir 31 gadu vecs vīrietis. Kārtības sargi zagli informējuši, ka viņš tikšot nodots Valsts policijas darbiniekiem, par ko pārkāpējs jautājis, vai nav iespējams sarunāt, ka soda vietā viņš mazgās grīdas Rīgas domē. Vīrieša lūgums izpildīts netika, un viņš nodots Valsts policijai kriminālprocesa sākšanai.

Par zādzību Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, taču šī soda vietā ir iespējams piemērot arī naudas sodu vai piespiedu darbu, kas varētu izpausties arī kā apkopēja darbs kādā no Valsts probācijas dienesta sadarbības iestādēm, norāda pašvaldības policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!