Foto: DELFI

Dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projekta īstenotāja "RB Rail" valdes priekšsēdētājai Baibai Rubesai vajadzētu turpināt darbu savā amatā, sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"RB Rail" iepirkumā meklē personāla atlases kompāniju, kuras uzdevums būs sameklēt kandidātus "RB Rail" vadītāja amatam. Rubesa šajā amatā tika iecelta 2015. gada oktobrī un viņas pilnvaru termiņš beidzas šā gada oktobrī.

Premjers skaidroja, ka Rubesa var un viņai vajadzētu turpināt darbu šajā amatā, taču vienlaikus Kučinskis rēķinoties ar to, ka konkrētā izšķiršanās nav tikai Latvijas lēmums.

"Līdzīgi kā iepriekš, bez Latvijas viņu nevarēja atsaukt no amata, tad arī konkursu uzvarēs persona, kurai būs visu trīs valstu atbalsts. Rubesas kundzei noteikti jāpiedalās konkursā, bet kāds būs rezultāts, es nevaru prognozēt," teica Ministru prezidents.

Rubesa norādīja, ka komentārus par šo iepirkumu nesniegs. Iepriekš viņa atzina, ka pieņemtu piedāvājumu turpināt darbu arī pēc oktobrī paredzētā pilnvaru termiņa beigām. "Es gribu uzstādīt organizāciju, kas ir darboties spējīga, caurspīdīga un kas var realizēt šo projektu ilgtermiņā," iepriekš stāstīja Rubesa.

"RB Rail" 15. jūnijā izsludinātajā iepirkumā "Vadības meklēšanas pakalpojumi" līdz 28. jūnijam piedāvājumus varēja iesniegt uzņēmumi, kas vēlētos meklēt kandidātus kopuzņēmuma "RB Rail" valdes priekšsēdētāja amatam Igaunijā, Lietuvā, Latvijā, Somijā un Polijā.

"RB Rail" pārstāvji norādīja, ka šo iepirkumu nekomentē, jo tas ir "RB Rail" padomes kompetencē.

"RB Rail" padomes priekšsēdētāja Rīa Sillave skaidroja, ka šī gada oktobrī beigsies "RB Rail" valdes priekšsēdētājas darba līguma termiņš. "Šobrīd norit personāla atlases kompānijas izraudzīšanās process, kas veiks nepieciešamos soļus labāko kandidātu atlasē šai nozīmīgajai pozīcijai," sacīja Sillave. Plašākus komentārus viņa nesniedza.

Uzņēmuma valdē bez Rubesas strādā arī tehniskais direktors Marts Nielsens, operacionālais direktors Kaspars Rokens un finanšu direktors Igns Degutis.

Kā ziņots, šī gada sākumā atklātībā nāca Rubesas un atsevišķu "RB Rail" padomes locekļu nesaskaņas. 1. februārī notikušajā "RB Rail" akcionāru sapulcē Igaunijas un Lietuvas akcionāri nobalsoja par Rubesas atstādināšanu, bet "RB Rail" Latvijas akcionāra "Eiropas Dzelceļa līnijas" vadītājs Andris Linužs balsojumā atturējās. Pēc lēmuma pieņemšanas Rubesa paziņoja, ka uzņēmuma vadībā saskārusies ar atsevišķu kompānijas padomes locekļu un patieso labuma guvēju pretdarbību "Rail Baltica" projekta pamatnostādnēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!