Foto: Foto: Jānis Vīksna

Valsts probācijas dienests (VPD) turpmāk pētniecības mērķiem varēs iegūt informāciju arī par saviem bijušajiem klientiem, paredz valdībā otrdien pieņemtais noteikumu projekts.

Informācija tiks ievākta, lai apkopotu statistiku par esošo un bijušo probācijas klientu recidīva rādītājiem, skaidrots noteikumu projekta anotācijā.

VPD pārstāvis Imants Mozers skaidroja, ka līdz šim nepastāvēja normatīvais regulējums, kas ļautu VPD iegūt informāciju par saviem bijušajiem klientiem. Tādējādi ierobežojot iespēju veidot pilnvērtīgu statistiku.

Pētnieciskajai izpētei nepieciešamā informācija tiks iegūta no Iekšlietu ministrijas Informācijas centra.

Pētniecības mērķiem tiks iegūta informācija, kas saistīta ar pagātnē izdarītajiem noziegumiem, ieslodzījumā pavadīto laiku, atbrīvošanas datumu. Iegūtā informācija tiks anonimizēta un izmantota pētnieciskiem nolūkiem.

Anotācijā skaidrots, ka VPD ne retāk kā reizi trīs gados veic savas darbības rezultatīvo rādītāju metodoloģisku izpēti, analizējot bijušo un esošo probācijas klientu recidīva rādītājus. Pētnieciskās darbības rezultātus VPD publicē savā mājaslapā internetā mēneša laikā pēc pētījuma pabeigšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!