Foto: LETA
Otrdien vairākās augstskolās sākusies jauno studentu pieteikšanās studijām. Pēcpusdienā Latvijas Universitātē (LU) izveidojusies pat rinda, gaidīšanas laiks varētu būt vismaz stunda, portālu "Delfi" LU pārstāve Aija Pakalna.

Sākotnēji rindas pie LU nav veidojušās. Gaidīšanas ilgums noslogotākajā brīdī dienas pirmajā pusē bija līdz piecām minūtēm. Taču īsi pirms pulksten 15 izveidojusies pamatīga rinda. Gaidīšanas laiks nu varētu būt vismaz stunda, pieļauj Pakalna.

Kā informē LU, Universitātes Mazajā aulā notiek elektronisko pieteikumu apstiprināšana, bet 345. kabinetā pie 30 datoriem ir iespējams studijām pieteikties uz vietas.

Šobrīd LU ir saņēmusi visvairāk pieteikumu starp visām augstākās izglītības iestādēm Latvijā.

No otrdienas līdz 10. jūlijam vairākās Latvijas augstskolās noritēs jauno studentu pieteikšanās studijām, vēsta aģentūra LETA.

12 Latvijas augstskolās – Banku augstskolā, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā "RISEBA", Daugavpils Universitātē, Ekonomikas un kultūras augstskolā, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, LU, Liepājas Universitātē, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, Rīgas Tehniskā universitātē, Ventspils Augstskolā un Vidzemes Augstskolā – pieteikšanās studijām norit elektroniski Vienotajā valsts un pašvaldību portālā "Latvija.lv", taču savi pieteikumi studētgribētājiem jāapstiprina, klātienē ierodoties augstākās izglītības iestādē.

Pieteikties studijām elektroniski varēs līdz 10. jūlijam – tāds pats ir arī pieteikumu apstiprināšanas klātienē termiņš. Elektroniskā pieteikšanās nenozīmē, ka pieteikšanās ir pilnībā pabeigta. Reflektantam noteikti ir jāierodas personiski apstiprināt pieteikumu un uzrādīt nepieciešamos dokumentus jebkurā no uzņemšanas punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!