Foto: LETA

"Latgales partijas" valde lēmusi ļaut biedriem pašiem izvēlēties, kurā sarakstā startēt gaidāmajās 13.Saeimas vēlēšanās, informēja politiskā spēka valdes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs.

Valde, pārrunājot politiķes Janīnas Kursītes lēmumu gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nestartēt no apvienības "Jaunā Vienotība" saraksta, ar četrām balsīm "par" un divām "pret" lēmusi ļaut biedriem pašiem izvēlēties sarakstu startam Saeimas vēlēšanās. Adamovičs gan uzsvēra, ka viņš balsojis pret šo lēmumu.

"Esam noslēguši līgumu ar "Jauno Vienotību" un gatavojam sarakstu Latgalei," Adamovičs pauda, ka viņam nav informācijas, ka vēl kāds partijas biedrs gatavotos startēt citā sarakstā. Savukārt Daugavpils domnieks, bijušais pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis Saeimas vēlēšanās nestartēšot.

Kursīte neesot izteikusi vēlmi pamest partiju un arī valde neplānojot skatīt jautājumu par viņas izslēgšanu.

Adamovičs atzina, ka situācija partijā ir smaga, taču tas esot saistīts ar pirmsvēlēšanu laiku, un pēc vēlēšanām tā mainīšoties. Tāpat priekšlaicīgi esot runāt par zemajiem "Jaunās Vienotības" reitingiem, jo līdz vēlēšanām ir vēl trīs mēneši, turklāt citi politiskie spēki jau ir ieguldījuši lielus līdzekļus reklāmā.

"Mēs vēl savus sarakstus neesam parādījuši," uz pozitīvu iznākumu cer Latgales partijas vadītājs.

Jau ziņots, ka Kursīte gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nestartēs no politisko partiju apvienības "Jaunā Vienotība" saraksta, bet apsver iespēju startēt no apvienības "Attīstībai/Par!" saraksta.

Tāpat ziņots, ka partiju apvienības "Jaunā Vienotība" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš un Aldis Adamovičs parakstījuši sadarbības līgumu par kopīgu startu gaidāmajās 13. Saeimas vēlēšanās.

Līdz ar to, pašlaik ar "Jauno Vienotību" kopīgai dalībai 13. Saeimas vēlēšanās gatavojas sešas partijas - "Vienotība", "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam", "Valmierai un Vidzemei", "Jēkabpils reģionālā partija" un "Latgales partija".

Adamovičs līguma parakstīšanu pamatoja, atsaucoties uz līdzšinējo sadarbību ar "Jaunajā Vienotībā" esošajām partijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!