Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 29. jūnijā, īsi pēc pulksten 13 Rīgas pašvaldības policija (RPP) Ziepniekkalnā vienatnē staigājam pa ielu pamanīja pirmsskolas vecuma puisēnu, kurš jau 13 reizes nonācis likumsargu redzeslokā, informē RPP.

Likumsargi zēnu atpazina, jo iepriekš jau septiņas reizes bija manīts publiskās vietās bez pieaugušo uzraudzības. Trīs gadījumos bērns bezmērķīgi un stundām ilgi bija vizinājies ar sabiedrisko transportu, līdz "Rīgas satiksme" darbinieki par to ziņoja policijai. Pārsvarā vecāki par notiekošo bijuši vienaldzīgi vai alkohola reibumā, bet vienā no reizēm bērns nogādāts slimnīcā.

29. jūnijā, sastopot zēnu vienu klaiņojam pa Ziepniekkalna ielām, policija pārbaudīja datus un pārliecinājās, ka viņš sasniedzis sešu gadu vecumu. Nogādājot bērnu mājās, sastapti viņa manāmi iereibušie vecāki. Māte atvasi vainoja regulāru nepatikšanu radīšanā. Vaicāti, kā gan bērns izkļuvis no dzīvesvietas, māte un tēvs snieguši pretrunīgas liecības, tās mainījuši, kā arī noliedza savu atbildību notikušajā.

Likumsargi tāpat konstatēja, ka nesen remontētais mājoklis nav piemērots bērnam. Visapkārt mētājušās netīras drēbes, grīda un trauki bijuši nemazgāti. Uz brīvajām virsmām stāvējuši iztukšoti alkohola iepakojumi. Ledusskapī nav atradusies bērnam piemērota pārtika.

Vienlaikus izsaukti arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD) darbinieki, kuri apskatīja zēnu un konstatēja, ka mediķu palīdzība nav nepieciešama. Zēns nošķirts no ģimenes, nogādāts drošā vidē krīzes centrā.

30. jūnijā apsekojot mājokli atkārtoti, RPP darbinieki konstatēja, ka vecāki alkohola lietošanu nav pārtraukuši un ka vēl joprojām mājoklī valda antisanitāri apstākļi.

Lietas materiāli nosūtīti Rīgas bāriņtiesai, RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem vecāku atbildības izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!