Foto: DELFI
Politisko partiju apvienība "LSDSP/KDS/GKML" jeb "SKG" noslēgusi sadarbības līgumu ar sabiedrības atbalsta biedrība "MZL" par kopīgu dalību 13. Saeimas vēlēšanās, informēja politiskajā spēkā.

"SKG" pārstāvju sapulces dalībnieki Jānis Dinēvičs, Mareks Raups un Andrejs Požarnovs pozitīvi vērtē noslēgto sadarbības līgumu ar Valda Šakara vadīto biedrību un pauž pārliecību, ka SKG sadarbības partneru loks turpinās paplašināties jau tuvākajā laikā.

"SKG" veido Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, kā arī partijas Kristīgi demokrātiskā savienība un "Gods kalpot mūsu Latvijai". Savukārt "MZL" domāta kā vārdu "Mūsu zeme – Latvija" saīsinājums.

Parakstītais sadarbības līgums paredz kopīgu dalību vienotā sarakstā 13.Saeimas vēlēšanās, kā arī kopēju darbu pie jauna politiskā piedāvājuma izstrādes. Sadarbības līgums paredz kopīgu startu arī Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanās.

"Latvijai beidzot jākļūst ne tikai par savas valsts Satversmi cienošu, latvisku, nacionālu, tiesisku un eiropeisku Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti, bet, galvenais, – par valsti, kura ciena savus pilsoņus un rūpējas par tiem ne tikai vārdos, bet arī darbos. Latvijai jākļūst par valsti, kurā ierēdņu prioritāšu secība tiek sarindota pēc principa – cilvēks, ģimene, valsts. Tas savukārt nozīmē politiķu aktīvu un nepiekāpīgu rīcību, lai izveidotu tādu valsts budžetu, kura prioritāte ir valsts iedzīvotāju vajadzības, nevis nelietderīgi administratīvie un mākslīgi uzpūstu birokrātisko struktūru tēriņi," pauž Šakars.

"SKG" kopā ar biedrību "MZL" konsekventi iestājas par Satversmes garam atbilstošu, stipru un stabilu ģimeni, kuras pamatu veido tradicionālās ētiskās vērtības un latviskā dzīves gudrība; par atbildīgu, jēgpilnu un patriotisku bērnu un jauniešu audzināšanu, samērojot viņu tiesības ar pienākumiem pret vecākiem, ģimeni, sabiedrību un valsti.

Abas organizācijas arī iestājas par papildus investīcijām zinātnē un izglītībā, vides, kultūras un vēsturiskā mantojuma saglabāšanā, kā arī par sakārtotu nodokļu, sociālā atbalsta un veselības aprūpes sistēmu, "lai ikviens Latvijas iedzīvotājs dzīvotu labklājīgu, cilvēka cienīgu dzīvi, justos droši par savu šodienu un rītdienu, lai ikvienam būtu pieejama kvalitatīva medicīniskā aprūpe un nodrošinātas vecumdienas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!