Foto: AFP/Scanpix

Rīgas dome izsolē ir pārdevusi bijušo Rīgas Mūzikas internātvidusskolas ēku, kas atrodas Kalnciema ielā 118, apstiprināja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Īpašumu izsolē nosolīja tā pašreizējā izmantotāja - biedrība "Rīgas Starptautiskā skola". Kā pastāstīja Gailīte, kopš pērnā gada jūnija Mūzikas internātvidusskolas darbība tiek nodrošināta ēkās Kalnciema ielā 160 un Šampētera ielā 98. Kopš decembra īpašums Kalnciema ielā 118 tiek iznomāts biedrībai "Rīgas Starptautiskā skola" privātās izglītības iestādes darbības nodrošināšanai.

"Ņemot vērā, ka ēka iznomāta privātskolas darbības nodrošināšanai un tā ir funkcionāli piemērots skolas vajadzībām, pašvaldība pieņēma lēmumu to pārdot izsolē ar nosacījumiem, ka ēku pēc izsoles jāturpina izmantot privātās izglītības iestādes darbības nodrošināšanai, un, ka pašvaldībai piecu gadu laikā no pirkuma līguma noslēgšanas ir atpakaļpirkuma tiesības uz nekustamo īpašumu, kas var tikt izmantotas, ja netiek pildīts iepriekš minētais nosacījums," skaidroja Gailīte.

Kalnciema ielā esošās ēkas izsoles sākumcena bija 609 000 eiro. Viens izsoles solis bija 0,07 eiro. Nekustamais īpašums sastāv no divstāvu skolas ēkas un zemesgabala 10 203 kvadrātmetru platībā.

Departaments plānoja uz 12 gadiem nodot nomāšanā arī Aleksandra Čaka ielā 139 esošo skolas ēku, taču izsole nenotika, jo nepieteicās neviens pretendents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!