"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā noskatīties sieviešu stendapa programmu "Varavīksnes vasara", ko klātienē varēja skatīt sarunu festivālā "Lampa".

Stendapa aprakstā minēts: "Ir iestājusies vasara. Uz brīdi piemirsies, ka nav ratificēta Stambulas konvencija, ka Kopdzīves likuma projekts atmests pat neapskatīts, ka nodokļi mēdz būt lielāki par ienākumiem.

"Saule apmirdz mūs, kas rušinās mazdārziņos, savos tvitera kontos liek bildes ar baltvīna kausiem un zemenēm. Garastāvoklis ir lielisks. Vasara mums ir dāvājusi mirklīgu, baudpilnu amnēziju par to, ka mēs visi šai ciematā piederam kādam mafiozam trollim. Jo pat viņš smaida un uzņem dievišķo saules enerģiju. Cik brīnišķīgi, cik vienreizēji, cik komiski!" raksta setendapa autori, cenšoties iezīmēt, kas sagaidāms viņu priekšnesumā.

Sarunu festivāls "Lampa" pirmo reizi Cēsu pils parkā notika 2015. gadā. Pasākums, kā skaidro organizatori, paredzēts visiem, kas vēlas uzzināt un sarunāties par Latvijai, Eiropai un pasaulei būtiskiem jautājumiem. Diskusijas uz vairākām skatuvēm ierasti skar demokrātijas vērtību, kā arī pilsoniskās sabiedrības spēka, vājuma un izaicinājumu apspriešanu.

Ziņots, ka šogad "Lampas" programmā paredzēti vairāk nekā 270 pasākumi par visdažādākajām tēmām latviešu, krievu un angļu valodā. Ikviens festivālā aicināts nodoties sarunām par uzticēšanos un citām Latvijai un pasaulei nozīmīgām tēmām, vēlēšanu gaidās aci pret aci tikties ar politisko partiju līderiem, iesaistīties praktiskās darbnīcās un mākslinieciskās performancēs.

Pilna pasākuma programma pieejama šeit.

Skatītāji aicināti dalīties ar savām pārdomām par festivālā apspriestajām tēmām "Twitter" diskusijās, lietojot tēmturi #festivalsLAMPA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!