Foto: DELFI
Sestdien noslēdzies sarunu festivāls "Lampa". "Delfi" visas festivāla garumā piedāvāja teksta tiešraidi, kā arī sadarbībā ar LMT viedtelevīziju video tiešraidi.

Sestdien, pulksten 16.00, uz skatuves "Dots" norisinājās "Delfi" un žurnāla "Rīgas Laiks" rīkotā saruna "Uzticēšanās krīze Rietumos?". Tajā piedalījās bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un startapu mentors Džonatans Hovards. Portālā "Delfi" bija vērojama šīs diskusijas video tiešraide.

Bija redzamas arī citas video tiešraides. Lūk, šīs dienas piedāvājumā.

Arī piektdien, 29. jūnijā, notika "Delfi" un "Rīgas Laika" rīkota saruna. Tajā Krievijas polittehnologs Jefims Ostrovskis un sinologs Broņislavs Vinogrodskis kopā ar Arni Rītupu sprieda par to, vai uzticēšanās starp Austrumiem un Rietumiem vispār ir iespējama. Diskusijas laikā Ostrovskis uzsvēra, ka lielvaru attiecībās jāatgriež intelekts.

Sarunu festivāls "Lampa" pirmo reizi Cēsu pils parkā notika 2015. gadā. Pasākums, kā skaidro organizatori, paredzēts visiem, kas vēlas uzzināt un sarunāties par Latvijai, Eiropai un pasaulei būtiskiem jautājumiem. Diskusijas uz vairākām skatuvēm ierasti skar demokrātijas vērtību, kā arī pilsoniskās sabiedrības spēka, vājuma un izaicinājumu apspriešanu.

Sarunu festivāls šogad tiek aizvadīts uzticēšanās zīmē, tādēļ arī nozīmīga sarunu daļa veltīta tieši uzticēšanās tēmai, iepriekš skaidroja pasākuma organizatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!