Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 29. jūnijā, Valsts robežsardze saņēmusi 30 kvadraciklus "Polaris", kuri finansēti ar ASV militārā finansējuma programmas (FMF) atbalstu.

Valsts robežsardzē portālu "Delfi" informēja, ka 30 ASV dāvinātie kvadricikli nonāks Valsts robežsardzes koledžas un Valsts robežsardzes teritoriālo pārvalžu rīcībā. "Polaris" kvadriciklu iegādi finansēja FMF reģionālais Eiropas drošības atbalsta fonds (ESAF). Robežsardzei piegādāti 30 kvadricikli, rezerves daļas, kā arī nodrošināta robežsargu apmācība.

Robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone norāda, ka kvadricikli ievērojami uzlabos robežsardzes mobilitāti. Tos izmantos patruļām pierobežā. Ekipējums arī uzlabos Valsts robežsardzes savietojamību ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), jo šogad šādus kvadriciklus piegādās arī NBS.

FMF programma gadu laikā ir devusi ievērojamu ieguldījumu, lai uzlabotu Latvijas aizsardzības spējas, savietojamību ar NATO spēkiem un stiprinātu Latvijas drošību, piemetina robežsardzē. Pēdējos gados atbalsts ir pieaudzis un 2017. gadā Latvijai piešķirtais FMF un ESAF finansējums bija 20 miljonu ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!