Foto: LETA

Svinīgā ceremonijā Rīgas pilī Gruzijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Latvijā Teimurazam Džandžalijam pasniegts Triju Zvaigžņu ordenis, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Ordeņu kapituls trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un Triju Zvaigžņu ordeņa komandiera statuss Džandžaliju piešķīra par nozīmīgo ieguldījumu Latvijas un Gruzijas attiecību stiprināšanā.

Ordeni vēstniekam pasniedza Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kopš 2013. gada, kad vēstnieku akreditēja kā Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā, Džandžalijs ir iestājies par īpašu attiecību veidošanu starp abām valstīm. Kā norādīja prezidenta kancelejā, viņš ir devis nozīmīgu ieguldījumu Latvijas un Gruzijas starpvalstu sadarbībai kultūras jomā – ar Gruzijas vēstniecības atbalstu Latvijā ir notikuši 88 Gruzijas kultūras pasākumi, Jūrmala un Gruzijas pilsēta Batumi noslēgušas sadarbības līgumu, stiprinot sadraudzību un veidojot pilsētu sadarbību tūrisma un kultūras jomā.

Vēstniecības ikdienas darbs ir sekmējis abu valstu ekonomisko sadarbību – ir augusi Gruzijas un Latvijas divpusējā tirdzniecība un Gruzijā šobrīd darbojās vairāk nekā 80 Latvijas un Latvijas-Gruzijas uzņēmumi, skaidroja prezidenta kancelejā.

Vēstnieks arī sekmējis sadarbību starp Latvijas un Gruzijas nevalstiskajām organizācijām, tostarp pašvaldību un valsts pārvaldes līmenī. Līdz ar to Saeima šobrīd var sniegt savu ieguldījumu sadarbības veicināšanā ar prioritārajām Eiropas Savienības Austrumu partnerības valstīm, informēja prezidenta kancelejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!