Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki trešdien aizturēja divus pusaudžus, kuri 27.jūnijā pēc plkst.1 naktī cietsirdīgi piekāva kādu bezpajumtnieku pie Salu tilta, pavēstīja RPP pārstāve Lāsma Zemene.

RPP pilsētas videonovērošanas centra darbinieki caur kameras aci bija pamanījuši divus pusaudžus, kuri nogāza no kājām kādu vīrieti un sāka spārdīt. Pēc tam uzbrucēji aizskrēja un nozuda no pilsētas videonovērošanas kameru redzamības zonas.

Divas RPP Latgales pārvaldes autopatruļas uzsāka tuvāko teritoriju apsekošanu, savukārt viena autopatruļa devās pie cietušā. Vienlaikus RPP videonovērošanas centra darbinieki turpināja meklēt jauniešus citās pilsētas kamerās. Tikmēr piekautais vīrietis piecēlās kājās un grīļodamies sāka iet uz promenādes pusi.

Policisti, ierodoties notikuma vietā, cietušo aicināja apsēsties uz netālu esošā soliņa, lai sagaidītu mediķus.

Cietušais skaidroja, ka ir bezpajumtnieks un līdzi viņam nav bijušas vērtīgas mantas. Kungs stāstīja, ka pusaudži uzbrukuši bez jebkādas motivācijas. Drīz pēc tam notikuma vietā ieradās mediķi, kuri nolēma cietušo hospitalizēt.

Pēc nepilnu trīs stundu meklēšanas RPP videonovērošanas centra darbinieki pamanīja pusaudžus Gogoļa ielā. Informācija nodota divām tuvākajām RPP Latgales pārvaldes autopatruļām, kuras darbinieki nekavējoties ieradās norādītajā adresē un jauniešus aizturēja.

Veicot personu datu pārbaudi atklājās, ka uzbrucēji ir vien 13 un 14 gadus veci. Pēc aizturēšanas abi pusaudži nogādāti netālu esošajā Valsts policijas iecirknī, kur turpinās apstākļu noskaidrošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!