Foto: LETA

Naktī no otrdienas un trešdienu ugunsgrēkā Ludzas novadā bojā gājis viens cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma pulksten 00.03. Ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg neapsaimniekota ēka 70 kvadrātmetru platībā. Dzēšot liesmas ugunsdzēsēji, ēkā atrada vienu bojāgājušo. Pulksten 5.36 ugunsgrēks likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 49 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu un 22 uz glābšanas darbiem, bet 13 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst arī degošus atkritumus, koku, meža zemsedzi, riepas, elektrības vadus, kūts grīdu, neapsaimniekotu ēku ar piebūvi un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piedegušu ēdienu.

Savukārt, palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, otrdien ugunsdzēsēji glābēji Avota ielā, Antonijas ielā un Stopiņu ielā Rīgā atbrīvoja notekcaurulē iesprūdušus putnus, Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā notvēra dzīvojamā mājā ielīdušu čūsku un palaida brīvībā, Limbažos glābēji nogādāja krastā suni, kurš pa ezeru dzenāja gulbjus, bet Imperatora ielā Daugavpilī atbrīvoja celtniecības tīklā iestrēgušu putnu un palaida brīvībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!