Foto: Facebook.com/anda.upmale

Pagājušajā gadā ceļu satiksmes negadījumos ievainoti 737 bērni un jaunieši vecumā līdz 18 gadiem, no tiem dzīvību zaudējuši septiņi, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apkopota informācija.

Ceļu satiksmes negadījumos 2016.gadā ievainoti 694 bērni un jaunieši vecumā līdz 18 gadiem, bet dzīvību zaudēja pieci.

CSDD speciālisti atzīst, ka pēdējo gadu statistikas dati par nelaimēm uz ceļa rada satraukumu, jo gadu no gada aizvien vairāk jauniešu ceļu satiksmē gūst dažādas pakāpes ievainojumus.

Aplūkojot statistiku pēc satiksmes dalībnieka statusa, CSDD secinājusi, ka pastiprināta uzmanība jāpievērš mazaizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku (gājēji, velosipēdisti un mopēdisti) izglītībai un apziņas veidošanai un pasažieriem vieglajos transportlīdzekļos.

Jau vēstīts, ka CSDD mērķis šogad būs turpināt samazināt bojā gājušo skaitu uz ceļiem. Lai šo mērķi sasniegtu, pēc CSDD ieskatiem, jāpabeidz esošā 100 stacionāro fotoradaru uzstādīšanas programma.

CSDD informācija liecina, ka iepriekš bīstamajās vietās, kur uzstādīti fotoradari, samazinās bojā gājušo skaits, taču joprojām ir daudz autovadītāji, kurus soda par ātrumu pārsniegšanu. It īpaši tie ātrumu pārkāpēji, kuri pieķerti, izmantojot stacionāros radarus.

Līdz šim tādejādi piemēroti sodi par ātruma pārsniegšanu vairāk kā 15 miljonu eiro apmērā.

CSDD apkopotā statistika liecina, ka kopumā bojā gājušo gājēju skaits gadu no gada samazinās, bet attiecībā pret kopējo ceļu satiksmē bojā gājušo skaitu šis rādītājs vēl aizvien ir augsts - 38%. 2017.gadā uz Latvijas ceļiem bojā gāja 51, bet ievainoti 889 gājēji.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!