Foto: LETA

Vairāk nekā 380 tūkstošus eiro vērtajā iepirkumā par Līgo svētku īstenošanu 11. novembra krastmalā uzvarējušo SIA "Ideju institūts" piedalīties uzaicinājusi pati Rīgas dome (RD).

RD Izglītības, kultūras un sporta departamentā portālam "Delfi" pastāsta, ka iepirkums par mākslinieciskās un tehniskās realizācijas un autoruzraudzības nodrošināšanu pasākumam izsludināts šā gada 10. maijā – nedaudz vairāk nekā mēnesi pirms svētkiem.

Pašvaldība iepirkumā piedalīties uzaicināja "Ideju institūtu", nosakot piedāvājuma iesniegšanas termiņu un nepieciešamos iesniedzamos dokumentus.

Tā kā "Ideju institūts" izstrādājis mākslinieciski vienotu koncepciju projekta "Līgo, Rīga! Līgo, Latvija!" pasākumiem, departaments nolēmis uzņēmumam piedāvāt arī pasākuma tehnisko nodrošināšanu.

"Pretendentam – izpildītājam pieder idejas koncepcija un ir atbilstoša kapacitāte un resursi sarežģītu māksliniecisko un tehnisko uzdevumu izpildei, kā arī atbilstoša profesionālā pieredze pilsētvides pasākumu organizēšanā," skaidro RD, piebilstot, ka pasākuma programma veidota sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Kultūras centru un Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu apvienību.

Iepirkuma līgumsumma ir 380 212 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). "Ideju institūts" RD uzdevumā arīdzan gādājis par 2015. gada Līgo svētku organizēšanu 11. novembra krastmalā, kad tas pašvaldībai izmaksāja 139 950 eiro, neskaitot PVN.

RD nesniedza portālam "Delfi" informāciju par šāgada pasākuma izmaksām, tāmi solot sniegt pēc pasākuma norises un atskaišu saņemšanas no uzņēmuma.

Vairāk nekā 240 tūkstošu sadārdzinājumu, salīdzinot ar 2015. gada Līgo svētkiem 11. novembra krastmalā, RD skaidro ar projekta vērienu – "Līgo, Rīga! Līgo, Latvija!" ietvaros notiek trīs pasākumi, proti, festivāla "Baltica 2018" noslēgums, Zāļu un amatniecības tirgus, kā arī tradicionālais "Līgosim krastmalā!" koncerts.

"Lai nodrošinātu plašo programmu, 11. novembra krastmalā izveidota daudzfunkcionāla uzbūve. Ir uzceltas trīs skatuves, danču grīda, iekārtota tirdzniecības zona, veidoti Jāņu ugunskuri, uzstādītas svētku tematikai atbilstošas dekorācijas, iekārtotas aktivitāšu zonas," paveiktos darbus ieskicē RD. Pasākuma organizēšanā iesaistīti vairāk nekā 1200 cilvēki.

"Ideju institūts" par 60% pieder SIA "Strato Consulting", kuras vienīgā īpašniece ir Una Meistere, bet par 40% pieder Guntim Ērglim-Lācim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!