Foto: DELFI

Bijusī Saeimas deputāte un partijas "Vienotība" vadītāja Solvita Āboltiņa karjeru, visticamāk, turpinās Latvijas vēstnieces amatā Itālijā, liecina Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošā informācija.

Šonedēļ šādu lēmumu ar vienas balss pārsvaru atbalstījusi Saeimas Ārlietu komisija. Komisijas lēmums vēl jāapstiprina Valsts prezidentam.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka no 2018. gada 5. februāra bijusī Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa sākusi darbu Ārlietu ministrijas Eiropas departamenta direktores amatā un viņai piešķirts padomnieka diplomātiskais rangs.

"Vienotības" valde pērn 6. novembrī nolēma izslēgt Āboltiņu no partijaspar komentāriem un rīcību laikā, kad "Vienotība" sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

Āboltiņa vadīja "Vienotību" no 2011. gada, līdz 2016. gadā par partijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Andris Piebalgs. Toreiz Āboltiņa uz šo amatu nekandidēja. Iepriekš, kad "Vienotība" bija politisko partiju apvienība, Āboltiņa bija tās līdzpriekšsēdētāja, bet no 2008. līdz 2010. gadam – partijas "Jaunais laiks" valdes priekšsēdētāja.

Āboltiņas vadībā "Vienotība" ir guvusi panākumus Saeimas vēlēšanās, iegūstot tiesības trīs reizes valdību veidot Valdim Dombrovskim un vēl divas – Laimdotai Straujumai, tomēr tad partija piedzīvojusi dramatisku reitinga kritumu, tam pietuvojoties 5% robežai.

Āboltiņa pirms savas politiķes karjeras vadījusi Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu. Darbu ministrijā viņa sāka 1993. gadā kā Konsulārā departamenta vecākā referente, bet par departamenta direktori kļuva 1995. gadā. Viņa vadīja departamentu līdz 2002. gadam.

"Delfi TV ar Jāni Domburu", atbildot uz jautājumu, vai viņas nākotne varētu būt saistīta ar vēstnieces amatu, Āboltiņa teica: "Katrā dienestā ir zemāki un augstāki amati. Komentāros cilvēki bieži sūta mani mazgāt grīdu. Varu visiem tiem cilvēkiem, kas mani sūta mazgāt grīdu, teikt – nebaidieties, es to esmu darījusi. No 15 gadu vecuma līdz brīdim, kad iestājos augstskolā un to vairs nevarēja apvienot."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!