Foto: Valsts policija

Pagājušajā nedēļā Rīgā un Jūrmalā aizturēti vairāki narkodīleri, no kuriem atsavinātas dažāda veida narkotikas, tostarp sevišķi bīstamais karfentanils, portālu "Delfi" informēja Valsts policija (VP).

Vienu no narkodīleriem policisti 11. jūnijā aizturēja Jūrmalā. Vīrietis braucis ar automašīnu. Tad viņš pamanīja VP un izmeta pa logu iepakojumu ar marihuānu. 1982. gadā dzimušais vīrietis vēl kādu brīdi turpināja braukt, bet tad apstājās un ļāva policistiem viņu aizturēt.

Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā Kauguros, VP atrada un atsavināja apmēram 100 gramus marihuānas, 30 gramus pulverveida MDMA un divus gramus metamfetamīna.

Tajā pašā dienā Rīgā VP aizturēja vēl divas personas, kas nodarbojās ar narkotisko vielu izplatīšanu.

Policijas rīcībā esošā informācija liecināja, ka narkotikas kungi tirgo savā dzīvesvietā Latgales priekšpilsētā. Veicot speciālās izmeklēšanas darbības, abas personas VP aizturēja.

Aizturētie vīrieši ir dzimuši 1955. un 1954. gadā un jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Kratīšanas laikā kopumā likumsargi atrada un atsavināja ap trīs gramiem karfentanila, kā arī 30 blokus cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Abos gadījumos ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta pirmās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu vai pārvadāšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Visām trīs aizturētajām personām ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

VP aicina iedzīvotājus aktīvi ziņot par narkotisko vielu tirdzniecības vietām, zvanot pa tālruņa numuru 110, vēršoties tuvākajā policijas iecirknī vai atzīmējot to tirgošanas vietas Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!