Foto: LETA
Nošautā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus advokātu birojs izsludinājis 10 tūkstošu eiro atlīdzību par vērtīgu informāciju, kas palīdzētu atklāt slepkavību, portālu "Delfi" informēja birojā.

Biroja paziņojumā presei norādīts, ka tas piesaistījis speciālistus saņemtās informācijas apstrādei un sola sadarboties ar Valsts policiju.

Informācijas sniedzējiem birojs sola nodrošināt pilnīgu informācijas konfidencialitāti.

"Izsludinot atlīdzību, mēs ceram izmeklēšanas gaitā uzturēt uzsākto intensitāti un atrast nozīmīgus faktus, kas apstiprinātu vienas vai otras versijas pareizību. Policija aktīvi strādā, taču pagājušas ir vairākas nedēļas un negribam zaudēt laiku. Ceram, ka atlīdzība dos pavērsienu izmeklēšanā," paziņojumā presei raksta biroja vadītāja Jekaterina Galuška.

Atlīdzībai nav termiņa ierobežojuma un to izmaksās personai vai personu grupai, kuras sniegtā informācija dos nozīmīgu vai izšķirošu pavedienu, lai atklātu noziegumu un notvertu vainīgos, nosacījumus paskaidro birojs.

Personas, kuru rīcībā varētu būt vērtīga informācija, birojs aicina sazināties pa tālruni 20093332 vai e–pastu "palidzi@protonmail.com".

Jau ziņots, ka trešdienas, 30. maija, rītā pie Brāļu kapiem Rīgā ar vairākiem šāvieniem nogalināts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus. Policija par notikušo sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116. panta par slepkavību.

Arī Valsts policija aicinājusi iedzīvotājus sniegt informāciju, kas varētu noderēt slepkavības šķetināšanā. Līdz šim policija saņēmusi vairākus desmitus ziņu, tostarp videoierakstus.

VP joprojām mudina iedzīvotājus pārskatīt savu video reģistratoru ierakstus, kuri 30. maija rītā, laikā posmā no pulksten 8 līdz 9, atradās rajonā Mežaparks–Sarkandaugava–Brāļu kapi.

Tāpat policija lūdz atsaukties visus, kuri redzējuši bruņotajā uzbrukumā izmantoto automašīnu "Volkswagen LT" oranži sarkanā krāsā ar dubultkabīni un kravas kasti, kurai bija uzmontēts sarkanas vai oranžas krāsas tents vai jebkādu citu informāciju, kas varētu būt noderīga izmeklēšanā.

Informāciju policija lūdz sniegt pa tālruņu numuriem 110, 67 014 002 vai sūtīt uz e–pastu "izmekletajiem@vp.gov.lv". Policija uzsver, ka anonimitāte ir garantēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!