Foto: DELFI

Pēdējā mēneša laikā ziņojumi e-veselības sistēmas palīdzības dienestam ir sarucis par 75% un tas ir "skaidrs pierādījums, ka sistēma ir stabila", Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" teica veselības ministre Anda Čakša.

Atsaucoties uz Latvijas Ārstu biedrības pētījumu, Čakša norādīja, ka aptuveni trīs ceturtdaļas ārstu atzinuši – traucējumi e-veselības sistēma notiek retāk. "Uz ļoti daudziem jautājumiem ir atbildēts, bet ir jāturpina strādāt. Šī stabilitāte ir," teica ministre, piebilstot, ka joprojām ir jāstrādā pie sistēmas veiktspēja un caurspīdīgums.

Vaicāta par to, vai patiesi e-veselība ārstu darbu apgrūtinājusi ar lielāku birokrātijas slogu, Čakša atbildēja noliedzoši, sakot, ka sistēma būvēta uz esošajiem normatīvajiem aktiem un tās lietojamība pieaug katru mēnesi.

Jau ziņots, ka aptuveni divas trešdaļas jeb 67% ārstu līdz ar e-veselības ieviešanas spiesti ilgāk strādāt ar dažādiem dokumentiem, bet tikai 16% ārstu patērētais darba laiks ar dažādiem dokumentiem ir samazinājies, liecina Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS aprīļa beigās un maija sākumā veiktā aptauja "Latvijas ārstu vērtējums par e-veselības sistēmu un veselības aprūpes sistēmas reformu".

Par problēmām ar šo sistēmu, kuras izveidē tika ieguldīti vairāki miljoni eiro, sūdzējušies arī iedzīvotāji, kuriem sistēmas darbības dēļ radušies sarežģījumi iegādāties ārsta izrakstītās zāles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!