Līdz ar Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa (KPV LV) izdošanu kriminālvajāšanai, uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) kā liecinieces uzaicinātas partijas "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa, kā arī partijas grāmatvede, žurnālistiem trešdien pastāstīja Liepiņa.

Partijas grāmatvede, kuras vārdu iepriekš Artuss Kaimiņš atteicās nosaukt, KNAB apmeklējusi jau trešdien, taču Liepiņai šis process vēl ir priekšā, īpaši sasauktā preses konferencē informēja partijas līdzpriekšsēdētāja.

Partijas premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu KNAB nav aicinājis, kā arī nav bijusi kratīšana "KPV LV" birojā, apliecināja partijas pārstāvji.

Komentējot Kaimiņa izdošanu kriminālvajāšanai, Gobzems pauda, ka šis notikums partijas darbību neapturēs, jo "KPV LV" "nav tikai Artuss Kaimiņš". "Mēs neapstāsimies, mēs uzvarēsim 13. Saeimas vēlēšanās," pārliecināts bija Gobzems.

Partija ir gatava sadarboties ar KNAB sacīja Gobzems, vēršot uzmanību uz to, ka deputāta izdošana notikusi vien dažas dienas pēc tam, kad premjera amata kandidāts pēc savas iniciatīvas ir vērsies gan KNAB, gan Kriminālpolicijā.

"Tā ir nopietnākā politiskā izrēķināšanās Latvijas politikas vēsturē," pauda Gobzems.

Savukārt Liepiņa vairākas reizes atkārtoja, ka partijai nav nelikumīgu ziedojumu. "Ja kādam ir aizdomas, ka mums partijā ir bijis kādam nelikumīgs finansējums, nu, parādiet, kur kaut kas tērēts. Nu parādiet kaut vienu lietu!".

Vaicāts, kurš būs Kaimiņa advokāts, Gobzems norādīja, ka, pirmkārt, deputātu aizstāvēs Latvijas tauta, savukārt juridiskās lietās Kaimiņam būs vairāki advokāti.

"Artusam Kaimiņam būs nodrošināta augsta līmeņa aizsardzība," apliecināja partijas pārstāvis.

Viņš gan nenosauca konkrētus advokātus, norādot, ka pagājis īss laiks un ar viņiem vēl jāsazinās. Jautāts, vai Saulvedis Vārpiņš būs deputāta advokāts, Gobzems informēja, ka Vārpiņš būs uzņēmēja Viestura Tamuža advokāts.

Tamužam Vārpiņu ieteicis tieši Gobzems, kuram no rīta uzņēmējs zvanījis. Gobzems gan preses konferences laikā skaidroja, ka ar pašu Tamužu ticies vien vienu reizi dzīvē uz 15-20 minūšu sarunu. Saruna neesot bijusi par "KPV LV", tai laikā Gobzems nebija saistīts ar šo politisko spēku. Ņemot vērā advokāta profesionālo noslēpumu, viņš nevar atklāt, ko tieši pārrunājuši.

Ziņots, ka Saeimas vairākums ārkārtas sēdē trešdien atbalstīja lēmuma projektu "Par piekrišanu aizturēšanai, personas kratīšanai, kratīšanas uzsākšanai pie personas, kā arī aizturēšanas un kratīšanas rezultātā izņemtās mantas apskatei".

Par lēmumu balsoja 59 deputāti, neviens neatturējās un nebalsoja pret.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!