Foto: LETA

Pēc prokurora iesniegta protesta lietā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 158 287 eiro apmērā atcelts iepriekšējās instances tiesas spriedums par piespiedu darba piemērošanu, tā vietā sodot apsūdzēto ar reālu brīvības atņemšanu uz vienu gadu, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Pēc Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokurora iesniegta protesta Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģija atcēlusi Rīgas rajona tiesas spriedumu par apsūdzētajam noteikto sodu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Pirmās instances tiesa apsūdzēto par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 158 287 eiro apmērā atzina personu par vainīgu un sodīja ar piespiedu darbu uz 280 stundām, nosakot aizliegumu uz diviem gadiem ieņemt amatu uzņēmējsabiedrībā, kā arī nolēma piedzīt valstij nodarīto kaitējumu.

Prokurors iesniedza protestu par spriedumu daļā par piemēroto sodu.

Šā gada 18. jūnijā augstākas instances tiesa nolēma atcelt Rīgas rajona tiesas 5. marta spriedumu daļā par noteikto sodu un apsūdzēto piespiedu darba vietā sodīja ar reālu brīvības atņemšanu uz vienu gadu, atņemot tiesības veikt visu veidu uzņēmējdarbību uz diviem gadiem.

Pārējā daļā pirmās instances tiesas spriedums atstāts negrozīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!