Foto: LETA

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš par "KPV LV" finansēšanu ir melojis jau kopš partijas izveidošanas, pēc deputāta aizturēšanas pauž Ilmārs Poikāns, kurš par politiskā spēka iespējamo "melno kasi" pirms gada vērsās prokuratūrā.

"Artuss Kaimiņš man un sabiedrībai meloja jau no paša sākuma, jo, pirms pieņemt lēmumu par pievienošanos "KPV LV" dibināšanai, es uzdevu jautājumus – vai aiz viņa nestāv bagāti onkuļi ar naudu un vai partija nav cieši saistīta ar Aldi Gobzemu. Viņš meloja, atbildēdams "nē" uz abiem jautājumiem," sociālajā tīklā "Facebook" raksta Poikāns, kurš partiju pameta 2016. gada oktobrī.

Vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu par partijas "KPV LV" iespējamu nelikumīgu finansēšanu. Poikāns pērn februārī ar iesniegumu vērsās Ģenerālprokuratūrā, lūdzot izvērtēt partijas iespējamo "melno kasi".

Poikāns iesniegumā klāstīja, ka Kaimiņš, iespējams, ilgstoši ir organizējis un neatļauti saņēmis finansējumu no Latvijas valsts interesēs arestētās mantas glabātāja Rūdolfa Meroni, bet šos naudas līdzekļus nav deklarējis savā amatpersonas deklarācijā "jādomā, to nelikumīguma dēļ".

Iesniegumā arī skarts jautājums par skaidras naudas iegūšanu nereģistrētiem tēriņiem, tajā skaitā atsaucoties uz Latvijas Televīzijas raidījumā "De facto" vēstīto.

"Šodien publiski rezultējās process, kas tikai aizsākts jau 2017. gadā – KNAB beidzot ir apstiprinājis, ka informācijai, kuru es un vēl vairāki cilvēki paudām 2016. gadā, aizejot no KPV LV, ir arī tiesiski pierādāms pamats," trešdien paziņojumā raksta Poikāns.

Poikāns teic, ka par KNAB plāniem zinājis jau kopš maija vidus.

Vēstīts, ka KNAB sāktajā kriminālprocesā aizturējis trīs cilvēkus.

"KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems informēja, ka starp aizturētajiem ir arī partijas valdes loceklis Atis Zakatistovs.

Tāpat Gobzems trešdien preses konferencē apstiprināja, ka Kaimiņa aizturēšana saistīta ar Poikāna iesniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!