Foto: LETA

Dzēšot liesmas dzīvojamajā ēkā Vārnu ielā, Rīgā, ievainojumus guvis ugunsdzēsējs – glābējs, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Glābējam palīdzību snieguši mediķi. Tūdaļ pēc aprūpes saņemšanas ugunsdzēsējs turpināja dzēst liesmas.

Vēstīts, ka otrdien, 19. jūnijā, Vārnu ielā izcēlās ugunsgrēks dzīvojamajā ēkā. Cīņā ar liesmām iesaistījās 28 ugunsdzēsēji un piecas specializētās ugunsdzēsības automašīnas.

Savukārt otrdien pulksten 17.42 VUGD devās uz citu izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka daudzdzīvokļu ēkas dzīvoklī deg uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

Otrdien ugunsdzēsēji – glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji dūmvadā, uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstats piededzis ēdiens, kūdra, siena kaudze, sausa zāle, meža zemsedze, dīvāns, starpstāvu pārsegums, ēkas ārsiena, bērnu rotaļu namiņš, kokmateriāli, traktors, dārza māja.

Savukārt 13 gadījumos ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai atbrīvotu ceļa braucamo daļu no pārkritušiem kokiem, bet divos gadījumos vēja gāztie koki tika nocelti no blakus tiem novietotām automašīnām.

Daugavpils novadā ugunsdzēsēji glābēji izcēla vienu noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Laika posmā no 19. jūnija pulksten 6.30 līdz 20. jūnija pulksten 6.30 VUGD saņēma 70 izsaukumus – 31 uz ugunsgrēku dzēšanu un 34 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!