Foto: LETA

Pirmdien, 18. jūnijā, Krievijas Ārlietu ministrija iesniegusi Latvijas vēstniecībai Maskavā Latvijas pilsoņu sarakstu, kuriem noteikts iebraukšanas liegums Krievijas Federācijā.

Sarakstā iekļautās personas Ārlietu ministrija par iebraukšanas liegumu informēs personīgi. Ministrija sarakstu nepubliskos.

Šāda saraksta iesniegšana ir Krievijas Ārlietu ministrijas reakcija uz šī gada 8. februārī Saeimas pieņemto lēmumu "Par aicinājumu noteikt sankcijas Sergeja Magņitska lietā iesaistītajām personām". Pieņemot lēmumu, Saeima norādīja, ka Krievijas varas iestādes nav veikušas rūpīgu, neatkarīgu un objektīvu izmeklēšanu par advokāta Sergeja Magņitska aizturēšanas, spīdzināšanas un nāves apstākļiem.

Latvijas Ārlietu ministrija, kā tā informē portālu "Delfi", nav pārsteigta par šāda saraksta iesniegšanu un uzskata, ka šāds solis nav vērsts uz divpusējo attiecību uzlabošanu.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, "melnajā sarakstā" ir mazāk nekā 30 personas, kas nozīmē, ka ne visi deputāti, kuri nobalsojuši par sankciju noteikšanu Magņitska lietā, tikuši iekļauti minētajā sarakstā. Piemēram, Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis aģentūrai LETA pavēstīja, ka pašlaik nav saņēmis informāciju, ka būtu iekļauts šādā sarakstā.


Jau ziņots, ka šī gada 8. februāra lēmumā "Par aicinājumu noteikt sankcijas Sergeja Magņitska lietā iesaistītajām personām" Saeima aicināja Ministru kabinetu rīkoties, lai liegtu Latvijas teritorijā ieceļot 49 personām no Krievijas, iekļaujot tās Latvijai nevēlamo personu sarakstā. Šogad 22. februārī ārlietu ministrs pieņēma lēmumu par Saeimas lēmumā norādīto personu pasludināšanu par persona non grata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!