Foto: F64

Naktī uz pirmdienu, 18. jūniju, ugunsgrēkos Rīgā cietuši divi cilvēki, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pulksten 2.09 VUGD saņēma izsaukumu uz dzīvojamo māju, kas ar atklātu liesmu dega 100 kvadrātmetru platībā. Ēkai bija iebrucis jumts.

Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kuru ugunsdzēsēji – glābēji nodeva mediķiem. Liesmas VUGD likvidēja pulksten 5.13, pasargājot apkārtesošos namus no ugunsnelaimes.

Savukārt pulksten 2.46 VUGD devās uz kādu divstāvu daudzdzīvokļu namu Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega dzīvoklis un bēniņi kopumā 90 kvadrātmetru platībā.

Pirms glābēju ierašanās pašu spēkiem evakuējās astoņi cilvēki, bet VUGD ar izbīdāmajām kāpnēm izglāba vēl divus cilvēkus.

Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kuru VUGD darbinieki nodeva kolēģiem no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta. Liesmas VUGD likvidēja pulksten 5.19.

Laika posmā no 16.jūnija pulksten 6.30 līdz 18. jūnija pulksten 6.30 VUGD saņēma 175 izsaukumus – 105 uz ugunsgrēku dzēšanu un 40 uz glābšanas darbiem, bet 30 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!