Foto: F64

Partiju apvienība "Jaunā Vienotība" vēl nenosauc sarakstu līderus Saeimas vēlēšanās, jo gaida "Latgales partijas" lēmumu par sadarbību ar šo politisko spēku apvienību.

Sākotnēji bija plānots, ka sestdien notiekošajā "Vienotības" domes sēdē un partiju apvienības "Jaunā Vienotība" biedru kopsapulcē tiks nosaukti sarakstu līderi, tomēr tas vēl netika izdarīts un pasākumā klātesošie diskutēja par vēlēšanu programmu.

"Vienotības" priekšsēdētājs Arvils Ašeradens žurnālistiem sacīja, ka sarunas ar "Latgales partiju" turpinās un "Jaunā Vienotība" ir sagatavojusi sadarbības līguma uzmetumu.

"Mēs esam tikuši tālāk par baltu lapu, galvenos punktus esam izdiskutējuši," teica Ašeradens.

Sarunas ar "Latgales partiju" turpināsies nākamnedēļ, un Ašeradens prognozēja, ka politiskie spēki varētu vienoties par sadarbību "vienā vai otrā formā".

Ašeradens akcentēja, ka "Jaunā Vienotība" respektē to, ka apvienībai varētu būt lielāks partneru loks, tāpēc pagaidām vēl nesper tik svarīgus soļus kā sarakstu līderu apstiprināšana un nosaukšana. Tas demonstrējot "Jaunās Vienotības" atvērtību sarunām.

Politiķis arī atzina, ka "Latgales partijai" ir savi uzstādījumi programmai un tie ir konservatīvāki nekā "Vienotībai".

Sarunas par sadarbību ar "Latgales partiju" norisinās jau ilgāku laiku, un tā vēl nav pieņēmusi lēmumu šajā jautājumā. Šonedēļ Latgales partija par iespējamu sadarbību ar "Jauno Vienotību" diskutējusi valdes sēdē.

"Latgales partijas" līdzpriekšsēdētājs, Daugavpils domes deputāts Jānis Lāčplēsis šonedēļ sacīja, ka "Latgales partija" apsver iespēju startēt 13.Saeimas vēlēšanās viena pati. Pēc viņa domām, startējot kopā ar "Jauno Vienotību", kāds no "Latgales partijas" pārstāvjiem varētu iekļūt Saeimā. Taču, ņemot vērā to, ka šoreiz "Jaunā Vienotība" Saeimā visdrīzāk iegūs visai pieticīgu vietu skaitu, arī ministru skaits partijai visdrīzāk būs mazs, tādēļ Latgales intereses nebūs īsti kam pārstāvēt, skaidroja Lāčplēsis.

Kā ziņots, "Vienotība" kopā ar partijām "Kuldīgas novadam", "Valmierai un Vidzemei", "Tukuma pilsētai un novadam" un Jēkabpils partiju vēlēšanās startēs apvienībā "Jaunā Vienotība".

Saeimas vēlēšanu saraksta līderis Vidzemē būs "Vienotības" parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri, savukārt Rīgā ar pirmo numuru startēs ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), žurnālistiem iepriekš pastāstīja frakcijas vadītājs. Saraksta līderis būs arī partijas vadītājs Ašeradens, bet vēl tiks spriests, kurā vēlēšanu apgabalā.

Vidzemē ar otro numuru startēs arī "Jaunajā Vienotībā" ietilpstošās partijas "Valmierai un Vidzemei" atbalstītais kandidāts, Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs, deputāts Jānis Upenieks (V). Kā trešais šajā vēlēšanu apgabalā startēs Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!