Foto: F64

"Vienotības" Saeimas frakcijas deputāti ceturtdien pēc frakcijas priekšsēdētāja Hosama Abu Meri priekšlikuma par frakcijas disciplīnas neievērošanu nolēma neturpināt sadarbību ar deputātu Anriju Matīsu, portālu "Delfi" informēja partijā.

"Mans mērķis, kļūstot par "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāju pagājušā gada decembrī, bija panākt, ka frakcija strādā kā saliedēta komanda.

Šajā laikā mēs esam kļuvuši par komandu, kas cits citu atbalsta un ir apņēmusies kopīgi strādāt sabiedrības labā līdz šīs Saeimas pilnvaru beigām. Ja tomēr kāds pēkšņi ir izdomājis kļūt par zvaigzni, lai paspīdētu spožāk uz citu rēķina, tad viņam vairs nav vietas frakcijā," uzsvēris Hosams Abu Meri.

Kā portālu "Delfi" informēja partijas "Vienotība" preses sekretārs Sandris Sabajevs, Matīss "Vienotības" frakcijai apliecinājis, ka ceturtdien balsos "par" tieslietu ministra Dzintara Rasnača (NA) demisiju. Savukārt tas pārkāpj koalīcijas līgumu.

Matīss 12. Saeimas vēlēšanās ievēlēts no "Vienotības" saraksta. Bijis satiksmes ministrs gan Laimdotas Straujumas (V) pirmajā valdībā, gan otrajā, taču 2015. gada otrajā pusē Straujuma pieprasīja viņa demisiju saistībā ar "airBaltic" investora piesaisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!