Foto: LETA

Pirmdien, 11. jūnijā, ugunsgrēkā daudzdzīvokļu namā Daugavpilī cieta trīs cilvēki, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu uz namu VUGD saņēma 14.35. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no mājas kāpņu telpas logiem nāk melni, biezi dūmi. Iemesls – ēkā 20 kvadrātmetru platībā deg atkritumi.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās 20 cilvēki, bet ugunsdzēsēji – glābēji evakuēja vēl 25 cilvēkus. Ar autokāpņu palīdzību ugunsdzēsēji glābēji no dzīvojamās ēkas izglāba 12 cilvēkus.

Ugunsgrēkā cieta trīs cilvēki, kurus VUGD nodeva mediķiem. Pulksten 16.31 ugunsgrēku VUGD likvidēja.

Savukārt pulksten 20.59 Rīgā saņemts izsaukums uz Meiju ielu, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji – glābēji konstatēja, ka vairāk nekā 400 kvadrātmetru platībā deg pamesta divstāvu ēka.

Šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku VUGD likvidēja pulksten 4.15.

Pirmdien ugunsdzēsēji – glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, kūdra, krūmi, siena ruļļi, siena kaudzes, meža zemsedze, mežs, elektrības vadi, elektrības rozete, elektrības transformatora balsts, sadzīves mantas, virtuve, telpa, logs un bankomāts, divas neapsaimniekotas ēkas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Jelgavas novada Glūdas pagastā VUGD darbinieki izcēla vircas bedrē iekritušu stārķi, bet Birzgales ielā, Ogrē, Augusta Dombrovska ielā un Dzelzavas ielā, Rīgā, no kokiem nocēla kaķus.

Laika posmā no 11. jūnija pulksten 6.30 līdz 12. jūnija pulksten 6.30 VUGD saņēma 82 izsaukumus – 54 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!