Foto: LETA

Ugunsgrēku Ādažu poligonā vēl nav izdevies likvidēt, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Patlaban 23 ugunsdzēsēji ar sešām autocisternām, kā arī Valsts meža dienesta un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji turpina ugunsgrēka dzēšanas darbus.

Palkavniece pastāstīja, ka VUGD svētdien ir saņēmis vairāku iedzīvotāju zvanus par it kā tuvumā esošiem ugunsgrēkiem, tomēr informācija nav apstiprinājusies. Tāpēc VUGD aicina iedzīvotājus zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru tajā gadījumā, ja redzams ugunsgrēks, nevis tālumā esošie dūmi, kas, visticamāk, ir no ugunsgrēka Ādažu poligonā.

Vienlaikus dienests aicina iedzīvotājus šobrīd, kad ārā ir salīdzinoši karsts un sauss laiks, uzmanīgi apieties ar uguni, lai nepieļautu ugunsgrēku izcelšanos.

Jau vēstīts, ka mācību laikā Ādažu poligonā svētdien izcēlies ugunsgrēks, atsevišķos laukumos degot virsājiem, sausajai zālei un sūnām, iepriekš apstiprināja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta majore Mairita Senkevicina.

Senkevicina norādīja, ka šādi ugunsgrēka gadījumi poligonā neesot retums, citreiz mācību dalībnieki tos apdzēš saviem spēkiem, citreiz tiek iesaistīti arī Nacionālo bruņoto spēku helikopteri un VUGD.

Viņa arī norādīja, ka ugunsgrēku izcelšanos poligonā mācību laikā veicina sausas un karstais laiks.

Savukārt Valsts meža dienesta meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis teica, ka ugunsgrēka platība ir ļoti liela, bet precīzus datus varēs sniegt vien vēlu vakarā vai pirmdien. Vienlaikus viņš apliecināja, ka ugunsgrēks ir tikai Ādažu poligona robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!