Foto: F64

Ugunsgrēka dzēšana Ādažu poligonā aizvien turpinās, pastāstīja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta majore Mairita Senkevicina.

Viņa skaidroja, ka situācija uzlabojas. Patlaban degšana turpinās divās vietās, tomēr kopumā varot teikt, ka ugunsgrēks mazinās. Dzēšanas darbos ir iesaistīts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), Valsts meža dienests, gaisa spēku helikopters, Nacionālo bruņoto spēku, kā arī sabiedroto karavīri.

Savukārt Valsts meža dienesta meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis, kurš atrodas notikuma vietā, teica, ka vietām uguns turpina izplatīties. Vienlaikus viņš apliecināja, ka ugunsgrēks ir tikai Ādažu poligona robežās.

Jaunķiķis norādīja, ka ugunsgrēka platība ir ļoti liela, bet precīzus datus varēs sniegt vien vēlu vakarā vai pirmdien.

Jau vēstīts, ka mācību laikā Ādažu poligonā svētdien izcēlies ugunsgrēks - atsevišķos laukumos deg virsāji, sausā zāle un sūnas, iepriekš pastāstīja Senkevicina.

Senkevicina uzsvēra, ka lēnā vēja dēļ dūmi ceļas augšup, tāpēc no attāluma ugunsgrēks izskatoties apjomīgāks nekā tas ir patiesībā.

Tāpat viņa norādīja, ka šādi ugunsgrēka gadījumi poligonā neesot retums, citreiz mācību dalībnieki tos apdzēš saviem spēkiem, citreiz tiek iesaistīti arī Nacionālo bruņoto spēku helikopteri un VUGD.

Viņa arī norādīja, ka ugunsgrēku izcelšanos poligonā mācību laikā veicina sausas un karstais laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!