Foto: PantherMedia/Scanpix

Mācību laikā Ādažu poligonā svētdien izcēlies ugunsgrēks - atsevišķos laukumos deg virsāji, sausā zāle un sūnas, pastāstīja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta majore Mairita Senkevicina.

Dzēšanas darbos ir iesaistīts gaisa spēku helikopters, poligonā notiekošo mācību dalībnieki un Valsts meža dienesta speciālisti.

Senkevicina skaidroja, ka kopējo ugunsgrēka platību pagaidām nevar pateikt, bet deg atsevišķi laukumi. Viņa arī uzsvēra, ka lēnā vēja dēļ dūmi ceļas augšup, tāpēc no attāluma ugunsgrēks izskatoties apjomīgāks nekā tas ir patiesībā.

Arī Valsts meža dienesta meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis nevarēja pateikt, cik liela ir ugunsgrēka platība, tomēr norādīja, ka to vēl nav izdevies ierobežot.

Tikmēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece norādīja, ka dienests nav piesaistīts šī ugunsgrēka dzēšanā.

Senkevicina arī apliecināja, ka šādi ugunsgrēka gadījumi poligonā neesot retums, citreiz mācību dalībnieki tos apdzēš saviem spēkiem, citreiz tiek iesaistīti arī Nacionālo bruņoto spēku helikopteri un VUGD.

Viņa arī skaidroja, ka ugunsgrēku izcelšanos poligonā mācību laikā veicina sausas un karstais laiks.

Jau ziņots, ka arī sestdien starptautisko militāro mācību "Swift Response 2018" laikā Ādažu poligonā izcēlās ugunsgrēks, kad pēc desantēšanas aizdegās militārais transports, pastāstīja Senkevicina.

Ādažu poligonā bija paredzēts no astoņām lidmašīnām "C-17" desantēties kopumā vairāk nekā 500 ASV un Lielbritānijas karavīriem.

Mācību laikā aizdegās viens no transportlīdzekļiem, kas tika desantēts. Uzreiz pēc negadījuma desantēšana uz laiku pārtraukta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!