Foto: LETA

Bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un kādreizējā premjerministre, tagadējā Saeimas deputāte Laimdota Straujuma (V) saņēmušas starptautiskā foruma "Sievietes - līderes politikā" apbalvojumu, liecina foruma rīkotāju paziņojums sociālajā tīklā "Twitter".

Apbalvojumu saņēmušas arī citas pasaules politiķes.

"Mūsdienu pasaules attīstības pamatā ir inovācijas un tās rodas, apkopojot dažādas idejas. Sieviešu un vīriešu vadības stili atšķiras, tādējādi veidojot līdzsvarotu sinerģiju. Mēs zinām sievietes - pasaules mēroga politikas līderes, kurām ir bijusi neatsverama loma pasaules politikā, kā, piemēram, Madlēna Olbraita, Angela Merkele, arī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Man ir liels gods saņemt šo apbalvojumu," par Straujumas pausto forumā informēja partijas "Vienotība" pārstāvji.

Jau ziņots, ka Viļņā pēc Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites rosinājuma no trešdienas līdz piektdienai notika pasaules līderu sieviešu tikšanās, kas pulcējusi vairāk nekā 300 ietekmīgas politiķes, uzņēmējas, starptautisko un sabiedrisko organizāciju pārstāves no pāri par 90 pasaules valstīm.

Forums "Ir laiks: Simts iemeslu rīkoties" sarīkots, atzīmējot Lietuvas valstiskuma atjaunošanas simtgadi, kā arī simto gadskārtu kopš Lietuvas sievietes vienas no pirmajām Eiropā izcīnīja balsstiesības.

Pasākuma dalībnieču vidū bija arī Vīķe-Freiberga, Maltas prezidente Marī Luīza Koleiro-Preka, bijusī Jaunzēlandes premjerministre Helēna Klārka un citas ievērojamas sievietes, kas pārstāv Pasaules līderu sieviešu padomi, kuru kopš 2014. gada vada Lietuvas prezidente. Lielākā daļa dalībnieču pārstāvēja dažādu valstu parlamentus.

Forumā tika spriests par to, kā veicināt līdzvērtīgu sieviešu un vīriešu iesaistīšanos pasaules ekonomikā, aktīvāku sieviešu līdzdalību politikā, kā panākt, lai modernās tehnoloģijas sekmētu ne tikai ekonomisko, bet arī sociālo progresu, kā arī pārrunāt citus jautājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!