Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) skaidri neatbild, vai pārbaudīs Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas locekļa Kārļa Seržanta (ZZS) apgalvojumus par maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus piedāvājumu "palīdzēt uz vēlēšanām".

KNAB pievērš uzmanību jebkurai informācijai publiskajā telpā par iespējamiem pārkāpumiem amatpersonu darbībā un reaģē. Par konkrētām lietām gan komentārus nesniedzam, skaidroja KNAB.

Jau ziņots, ka Bunkus savulaik ticies ar Saeimas deputātu Seržantu un piedāvājis viņa politiskajam spēkam atbalstu apmaiņā pret balsojumu, kas ļautu likvidējamās "Trasta Komercbankas" administratora amatā nokļūt Armandam Rasam, atsaucoties uz pašu Seržantu, vēstīja raidījums "TV3 ziņas".

Tolaik Saeimas darba kārtībā bija pretrunīgie grozījumi Kredītiestāžu likumā, kas banku likvidatoriem paredzēja noteikt prasības, kurām Rasa neatbilstu. Tas nozīmē, ka pēc likuma grozījumu pieņemšanas un stāšanās spēkā Rasa nevarētu tikt iecelts par TKB administratoru Krūma vietā.

Seržants par minēto nebija vērsies KNAB, skaidrojot, ka Bunkus piedāvājums bijis pārāk "aizplīvurots", iepriekš norādīja deputāts. "Tas skanēja tā, ka viņš varētu kaut kā palīdzēt uz vēlēšanām. Es kategoriski noraidīju šādu piedāvājumu. Mums saruna beidzās tā, ka nākamreiz nekādu kontaktu nebūs," teica Seržants.

Nekādas naudas summas administrators sarunā neesot minējis.

Kad pēc nedēļas deputāts zvanījis Bunkum, administrators klausuli jau vairs neesot cēlis. Seržants nekomentēja, kāpēc tomēr zvanījis administratoram.

Par tikšanos ar administratoru Seržants izstāstījis arī savam partijas priekšniekam - Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājam Edgaram Tavaram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!