Foto: Shutterstock
Plānots piešķirt papildu naudu daļai vispārējās izglītības iestāžu pedagogu, ja attiecīgā pašvaldība būs uzlabojusi savu skolu tīklu, paredz valdības 12. jūnija sēdei sagatavotais lēmumprojekts.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) norāda, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) neesot atsaukusies tās lūgumam pēc papildu informācijas par ar šo jautājumu saistītajiem dokumentiem. Tāpēc LIZDA aicina uz nedēļu atlikt šī jautājuma izskatīšanu, lai varētu iepazīties ar tā nosacījumiem un sniegt savu atzinumu.

1,44 miljonus paredzēts piešķirt pedagogiem piemaksu, prēmiju un naudas balvu izmaksai tām pašvaldībām, kuras ir kārtojušas izglītības iestāžu tīklu un ievēro Ministru kabineta noteikumos noteikto normētā skolēnu skaita attiecību pret vienu pedagoga mēneša darba likmi. Finansējumu paredzēts piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Ar šo soli paredzēts atbalstīt tās pašvaldības, kas ir veikušas skolu tīkla kārtošanas pasākumus, kas ļāvuši ietaupīt līdzekļus pēdējos trīs gados.

Paredzēts, ka attiecīgais rīkojums neattieksies uz pirmsskolas izglītības iestāžu un speciālo izglītības iestāžu pedagogiem.

IZM divu nedēļu laikā pēc lēmuma pieņemšanas būs jāiesniedz Ministru kabinetā rīkojuma projekts par papildu finansējuma sadalījumu pa pašvaldībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!