Foto: LETA
Drošības policija (DP) rosinājusi uzsākt kriminālvajāšanu pret Latvijas pilsoni par militāru preču piegādāšanu no Krievijas uz Vjetnamu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Kriminālvajāšanu 22. maijā rosināts sākt par to normatīvo aktu tīšu pārkāpšanu, kuri regulē Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes, Eiropas Savienības un citu starptautisko organizāciju noteikto sankciju darbību Latvijā.

Kriminālatbildība par šādām darbībām paredzēta Krimināllikuma 84. panta pirmajā daļā. Likums par to paredz piemērot brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sods.

Kriminālprocesa laikā, kas DP tika uzsākts 2017. gada 18. jūlijā, tika noskaidrots, ka persona iesaistījās militāru preču apritē, piegādājot militāras preces no Krievijas uz Vjetnamu.

Tādējādi tika pārkāpts Eiropas Savienības Padomes lēmumā, ar ko noteikti ierobežojoši pasākumi saistībā ar Krievijas darbībām, kas destabilizē situāciju Ukrainā, noteiktais aizliegums dalībvalstu valstspiederīgajiem importēt, pirkt vai transportēt no Krievijas ieročus un munīciju, militāros transportlīdzekļus un iekārtas, paramilitāro spēku iekārtas un to rezerves daļas.

Ņemot vērā pirmstiesas izmeklēšanā iegūto pierādījumu kopumu, procesa virzītājs nolēma rosināt kriminālvajāšanas uzsākšanu pret Latvijas pilsoni un nodot kriminālprocesa materiālus prokuratūrai.

DP atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr viņas vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!